Was läuft
sonst so
The restaurant "Streifalm" where the dinner takes place |
Jeden
Mittwoch habe ich und die Küche frei und die Gäste gehen auswärts essen, zum
sogenannten Hüttenabend. Irgendwann hab ich es auch mal geschafft mitzugehen. Es
gab typische Tiroler Gerichte – Tiroler Gröstl (Art Bratkartoffeln mit
Rinfdfleisch) und Kasspatzen (Käsespätzle), dazu Brot mit Dip und Salat. Ich fands
sehr lecker. Zur Bespaßung gabs Tiroler Musik (u. a. der typische Schuhplattler)
mit Schauspiel. Viele Gäste waren davon nicht angetan, ich dachte, das ist doch
mal passende Abwechslung, und wenn man schon in Tirol ist, sollte doch etwas traditionelles
fast ein Muß sein.
----- E N G
L I S H -----
What else...
Every Wednesday the kitchen staff and I have a day off. The guests are
going out for dinner at this day. One day I made it and went with them. You get
traditional Tyrolean food “Tiroler Gröstl” (kind of fried potatoes with pieces
of beef) and “Kasspatzen” (boiling small lumps of dough made from flour and
eggs mixed with cheese and roasted onions). You also get bread and dips and
mixed salad. I thought it was really yammy and something different to the everyday
four course meal. For entertainment the restaurant has a Tyrolean music and
dance performance (of course the “Schuhplattler”). Some guests did not really
like it but I thought it is a suitable variety. If you are in a new place it is
a must do to see something traditional.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen