Freitag, 26. Oktober 2012

What else...



Was läuft sonst so

The restaurant "Streifalm" where the dinner takes place
Jeden Mittwoch habe ich und die Küche frei und die Gäste gehen auswärts essen, zum sogenannten Hüttenabend. Irgendwann hab ich es auch mal geschafft mitzugehen. Es gab typische Tiroler Gerichte – Tiroler Gröstl (Art Bratkartoffeln mit Rinfdfleisch) und Kasspatzen (Käsespätzle), dazu Brot mit Dip und Salat. Ich fands sehr lecker. Zur Bespaßung gabs Tiroler Musik (u. a. der typische Schuhplattler) mit Schauspiel. Viele Gäste waren davon nicht angetan, ich dachte, das ist doch mal passende Abwechslung, und wenn man schon in Tirol ist, sollte doch etwas traditionelles fast ein Muß sein.


----- E N G L I S H -----


What else...

Every Wednesday the kitchen staff and I have a day off. The guests are going out for dinner at this day. One day I made it and went with them. You get traditional Tyrolean food “Tiroler Gröstl” (kind of fried potatoes with pieces of beef) and “Kasspatzen” (boiling small lumps of dough made from flour and eggs mixed with cheese and roasted onions). You also get bread and dips and mixed salad. I thought it was really yammy and something different to the everyday four course meal. For entertainment the restaurant has a Tyrolean music and dance performance (of course the “Schuhplattler”). Some guests did not really like it but I thought it is a suitable variety. If you are in a new place it is a must do to see something traditional.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen